logo

Održane radionice za male poljoprivrednike (podmjera 6.3.) u Klisu i Muću

Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i LAG Zagora održali su danas, 21.02.2017.  u Klisu i Muću Donjem, radionice za male poljoprivrednike s područja LAG-a Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) koji se namjeravaju prijaviti na otvoreni natječaj APPRRR RH iz podmjere 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020

Prema prethodnoj najavi LAG-a Zagora, danas su Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i LAG Zagora održali dvije radionice za male poljoprivrednike s područja LAG-a Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) koji se namjeravaju prijaviti na aktualno otvoreni natječaj Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz podmjere 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Radionica u  općinskoj vijećnici u Muću Donjem

Okupljenim poljoprivrednicima i potencijalnim korisnicima sredstava (protuvrijednost od 15.000 EUR)  po ovom, aktualno otvorenom natječaju dane su osnovne informacije o vrsti potpore, prihvatljivim korisnicima, prihvatljivim aktivnostima, sustavu isplate sredstava po dobivanju odluke, potrebnoj dokumentaciji za prijavu, obvezama korisnika u vremenu od 5 godina, poreznim aspektima poslovanja uz dobivenu potporu, pravilniku, natječaju i propozicijama natječaja, bodovanju na nacionalnom i LAG natječaju, terminskom planu objave daljnjih natječaja i mogućnosti prijave na ostale podmjere (6.1., 6.2. i 6.4.) iz mjere 6 Programa ruralnog razvoja RH.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Radionica u općinskoj vijećnici u Klisu

Svim nazočnim i zainteresiranim poljoprivrednicima dani su kontakti kako bi se u individualnim konzultacijama (u uredu LAG-a u Dugopolju ili u uredu u RERA SD u Splitu) mogli dalje što bolje pripremiti za prijavu na natječaje. S nazočnima, ali i zbog prethodno iskazanog većeg interesa poljoprivrednika koji danas nisu mogli nazočiti radionicama u Klisu i Muću, ista će se već slijedećeg tjedna ponoviti u Dicmu, uz prethodnu najavu.

Prezentacije vezana uz aktualni natječaj za  podmjeru 6.3. nalazi se u slijedu:

Podmjera 6.3. – osnovne informacije

Podmjera 6.3. – AGRONET – prijava i poslovni plan

Podmjera 6.3. – prijavni obrazac poslovnog plana

podmjera 6.3. – poslovni plan – excell preglednik

podmjera 6.3. – FADN kalkulator

Prezentacija LAG-a Zagora vezana uz najavu svih natječaja po svim podmjerama povezanim uz odobrenu Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Zagora za razdoblje od 2014-2020 nalazi se u slijedu:

LAG ZAGORA – prezentacija Muc – Klis 21.02.2017 LRS

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X