logo

Završna konferencija za Ugovoreni projekt (ex)PRESS-PROGRESS

Ove srijede, 16. studenog 2022. godine s početkom u 12:00 sati u PRESS centru u Dugopolju, održat će se završna konferencija europskog projekta (ex) PRESS – PROGRESS. Projekt je vrijedan 1.822.811,20 kn, a u potpunosti je financiran bespovratnim sredstvima od kojih je 85 % osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz proračuna Republike Hrvatske.

Projekt (ex) PRESS – PROGRESS izvrstan je primjer partnerstva javnog i civilnog sektora pri čemu su nositelj projekta Lokalna akcijska grupa Zagora i partneri: Udruga DAR, Kulturno umjetničko društvo „Pleter“ Dugopolje, Hrvatsko planinarsko društvo Ljubljan – Dugopolje, Narodna knjižnica u Dugopolju i Općina Dugopolje znatno doprinijeli jačanju kapaciteta OCD-a i osiguranju društvene i socijalne integracije za stanovnike s područja Dugopolja, ali ostalih općina u obuhvatu LAG-a Zagora. To je postignuto nizom besplatnih aktivnosti u sklopu provedbe projekta koji je trajao 24 mjeseca.

Kroz neformalne programe, radionice, predavanja, izložbe i edukacije, u projekt je bilo uključeno više od 600 sudionika, uključujući djecu, mlade i osobe starije životne dobi. Uz to, PRESS centar je uređen i opremljen čime se stvorio ugodan prostor za provedbu slobodnog vremena.

Tijekom provedbe projekta (ex)PRESS – PROGRESS održane su ukupno 792 aktivnosti. Sve aktivnosti bile su podijeljene u 4 programa – (socio)PRESS, (cult)PRESS, (natur)PRESS i (edu)PRESS – koja su se provodila u društvenom centru. Realizacijom spomenutih programa u PRESS centru unaprijedila se suradnja između organizacija civilnog društva i Općine Dugopolje, osnažila se međusektorska suradnja, proširio se raspon obrazovnih, kulturnih, socijalnih i gospodarskih sadržaja, te se povećala iskorištenost javnog neiskorištenog prostora uz jačanje i unapređenje ljudskih i organizacijskih kapaciteta udruga.

Detaljnije informacije i aktivnosti projekta dostupne su na web stranici Lokalne akcijske grupe Zagora (https://lag-zagora.hr/ex-press-progress/) te na društvenim mrežama (Facebook i Instagram).

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X