logo

U Splitu održana radionica za podmjeru 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

radionicaDjelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju i djelatnici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u petak, 28. listopada 2016. u vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Splitu  održali su radionicu za podmjeru 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

Radionice su bile namijenjene korisnicima Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, a koji su aplicirali na prvi natječaj za navedenu podmjeru i kojima je izdana Odluka o dodjeli sredstava. Na radionici su sudjelovali i članovi Lokalnih akcijskih grupa, pa i LAG-a Zagora, te predstavnici konzultantskih tvrtki kojima su teme bile značajne. Cilj radionice bio je pružiti informacije i odgovore na pitanja koja se tiču same realizacije projekta, podnošenja Zahtjeva za isplatu te knjigovodstveno-poreznog aspekta. radionica

Vrlo zanimljiva prezentacija bila je gđe Biserke Ravlas Brgles iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koja je pojasnila prihvatljive aktivnosti, visinu potpore, potrebnu prijavnu dokumentaciju za podmjeru 6.3., a posebno je naglasila aktivnosti oko podnošenja II. zahtjeva za isplatu. Poučna bila je i prezentacija porezne savjetnice, gđe Miljenke Cutvarić, koja je ukazala na porezni aspekt poslovanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i trgovačkih društava nakon što postanu korisnici mjere/podmjere iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Nakon održanih predavanja, sudionici radionice pitanjima i sugestijama uključili su se u raspravu, a odgovore na pojedina pitanja davao je i gdin Ivan Ciprijan iz Ministarstva poljoprivrede.

U nastavku možete preuzeti prezentacije s održane radionice.

rif_opgporezniaspekt-1

prezentacija-program-ruralnog-razvoja_opreacija6-3-1-2

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X