logo

U okviru prezentacije tradicijske vokalne i instrumentalne baštine dugopoljskog kraja na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu održana diseminacija projekta razmjene mladih „UNESCOnnect us!“

Dana 06. prosinca 2019. godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu održan je workshop / prezentacija projekta „Zvuk našeg izvora“ koji je značajan za očuvanje kulturne baštine i kulturnog identiteta te promicanje tradicijske vokalne i instrumentalne baštine, a u okviru kojeg su diseminirani rezultati projekta „UNESCOnnect us!“.

Projekt razmjene mladih „UNESCOnnect us!“ predstavile su 3 članice KUD-a „Pleter“ iz Dugopolja, ujedno i sudionice projektne razmjene koja se održala u Dugopolju od 05. do 10. listopada 2019. godine. Prvi dio workshopa odnosio se na prezentaciju Erasmus+ programa i projekta „UNESCOnnect us!“, na njegove ciljeve i rezultate. Drugi dio workshopa odnosio se na prezentaciju najboljih i najočuvanijih primjera vokalne, i plesne tradicijske građe dugopoljskog kraja, koje su hrvatske sudionice prenijele na partnerske sudionike projekta te na studente Muzičke akademije.

Sudionici  razmjene mladih istaknuli su svoja pozitivna iskustva sudjelovanja u projektu razmjene mladih, te su razmijenili doživljaje i primjere dobre prakse sa studentima koji su već sudjelovali u studentskim razmjenama preko Erasmusa.

Cilj diseminacije i korištenja rezultata projekta „UNESCOnnect us!“ u Sarajevu bio je:

– diseminirati rezultate provedbe projekta iz okvira Erasmus+ programa studentima i mladima na međunarodnoj razini,

-razmijeniti  pozitivna i/ili negativna iskustava s mladima i studentima,

-obznaniti rezultate projekta „UNESCOnnect us!“ u svrhu poticanja mladih van Europske Unije u svrhu jačanja vlastitog identiteta,

-upoznati mlade s metodama  neformalnog i informalnog učenja  po načelima na kojima se se temelje projekti iz EU  programa Erasmus+.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X