logo

U Dugopolju održano predavanje i radionica „Očuvanje kulturne baštine i doprinos razvoju kulturnog turizma kroz programe CBC INTERREG“

Radionica se održala 30. kolovoza 2019. u prostorijama Komunalnog poduzeća Podi Dugopolje, a na njoj su sudjelovali predstavnici javnog i civilnog sektora s područja LAG-a Zagora. Cilj radionice bio je prenijeti praktična znanja i iskustva o projektima iz domene kulturne baštine, a koja se mogu financirati iz programa CBC INTERREG.

U prvom dijelu radionice gđica Mila Mihovilović iz Poduzetničkog inkubatora Klis polaznike je upoznala s osnovnim elementima i aktivnostima programa prekogranične suradnje INTERREG.

U drugom dijelu radionice gđa Anita Penović iz tvrtke za istraživanje i eksperimentalni razvoj u društvenim i humanističkim znanostima Temenos d.o.o., polaznicima je predstavila potencijale hrvatske kulturne baštine kao pokretača razvoja kulturnog turizma. Predavačica je poseban naglasak stavila na iskorištavanje arheološke baštine kao polazišne točke u pisanju projektnih prijedloga koji se mogu financiraniti kroz programe prekogranične suradnje INTERREG. Polaznici su pokazali posebno zanimanje za aktivnosti pripreme dokumentacije za prijavu projektnih prijedloga na programe temeljene na obnovi kulturne baštine.

Edukaciji je prisustvovalo ukupno 10 sudionika iz javnog i civilnog sektora s područja LAG-a Zagora, a koji se do sada nisu susretali s pisanjem i provedbom projekata financiranih kroz INTERREG.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X