logo

U Dugopolju održana radionica za potencijalne prijavitelje na otvoreni nacionalni natječaj za podmjeru 6.2. i skori natječaj LAG-a Zagora za tip operacije 1.1.3 (analogan 6.3.1.)

IMG_4929U ponedjeljak, 19.02.2018. u Domu kulture u Dugopolju održana prva u nizu informativnih radionica za poljoprivredne poduzetnike s područja Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć na temu natječaja iz Mjere 6 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. i to: za podmjeru 6.2. (aktualno otvoreni natječaj APPRRR-a za „Potporu ulaganju u pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima) i 6.3. (skori LAG natječaj za tip operacije 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“).

 

U Domu kulture u Dugopolju okupio se veći broj poljoprivrednika s područja Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć, te poljoprivrednih poduzetnika sa šireg područja Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije zainteresiranih za prijave na natječaje iz Programa ruralnog razvoja RH: aktualno otvoreni natječaj APPRRR-a za podmjeru 6.2., ali i skori natječaj LAG-a Zagora za TO 1.1.3. (analogan nacionalnom tipu operacije 6.3.1. PRR RH 2014.-2020.).

 

IMG_4926

Radionicu su, prema prethodnoj najavi, održali gosp. Tomislav Balić (direktor Turističke zajednice Općine Dugopolje, člana LAG-a Zagora), gđe. Jelena Barić i Antonela Lozančić (predstavnice konzultantske tvrtke Zobnica d.o.o. – Split) i Marijana Botić Rogošić (voditeljica LAG-a Zagora). Tomislav Balić održao je uvodno predavanje o primjerima dobre prakse ruralnog turizma u talijanskoj regiji Toskana, dajući usporedni pregled ruralnog turizma dalmatinskog zaleđa i toskanske unutrašnjosti. Jelena Barić i Antonela Lozančić upoznale su nazočne poljoprivredne poduzetnike sa svim bitnim odrednicama aktualno otvorenog natječaja za podmjeru 6.2, tip operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima“, na kojeg se potencijali prijavitelji mogu prijaviti APPRRR-u u periodu od 12.03. do 23.04. 2018. godine.  Marijana Botić Rogošić je zainteresirane poljoprivrednike s područja LAG-a Zagora, izvijestila o aktualnostima vezanim uz skoro otvaranje prvog LAG natječaja za tip operacije 1.1.3. iz LRS LAG-a Zagora (sukladan nacionalnom tipu operacije 6.3.1., s određenim izmjenama u procedurama prijave, provođenja i ocjenjivanja prijavne dokumentacije te kriterijima odabira potencijalnih prijavitelja). U interaktivnoj radionici, svim je poljoprivrednicima omogućeno postavljanje konkretnih pitanja na koja su predavači pružali relevantne odgovore.

 

IMG_4927

Zaključeno je kako je neophodno da se radionice održe u svim pojedinačnim općinama s područja LAG-a Zagora, radi još bolje informiranosti zainteresirane javnosti. Kao podsjednik svim poljoprivrednim poduzetnico,a koji su nazočili radionici, ali i kao informativni uvod onima koji istoj nisu imali prigode nazočiti u Dugopolju, u nastavku se omogućuje uvid u prezentacije.

Toscana (1)

6.2. Prezentacija podmjera 6.2. – Zobnica

LAG-ZAGORA-prezentacija-Dugopolje-19.02.2018.-TO 1.1.3 LRS LAG Zagora – analogija 6.3.1

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X