logo

Strukovno osposobljavanje za mlade poljoprivrednike

poljoprivrednik1212017

Korisnici potpora za mlade poljoprivrednike u okviru izravnih plaćanja moći će ispuniti uvjete edukacije, koji su propisani Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2016. godinu, završavanjem jednog od programa strukovnog osposobljavanja u okviru operacije 1.1.2. „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“, koje provodi Savjetodavna služba i koje je besplatno za polaznike.

Svaki korisnik koji je podnio zahtjev za plaćanje za mladog poljoprivrednika prvi put u 2015. ili u 2016. godini, dužan je do 31. prosinca 2017. dostaviti regionalnom uredu Agencije za plaćanja kopiju dokumenta o obrazovanju uz predočenje originala na uvid.

Na strukovno osposobljavanje dobrodošli su svi zainteresirani poljoprivrednici.

Prvi tečajevi strukovnog osposobljavanja već su započeli, a bit će organizirani na području cijele RH. Dinamika održavanja tečajeva u pojedinim područjima će ovisiti o interesu i odazivu polaznika, a održavanje svih tečajeva će biti najavljivano najmanje 14 dana unaprijed.

Radi učinkovitijeg  utvrđivanja interesa za organizacijom provedbe strukovnog osposobljavanja na nekom području, molimo zainteresirane da se jave u županijske podružnice Savjetodavne službe gdje bi htjeli pohađati strukovno osposobljavanje, a kontakte možete naći na http://www.savjetodavna.hr/adresar/14/splitsko-dalmatinska-zupanija/.

Savjetodavna služba je pripremila više raznih programa strukovnog osposobljavanja iz Mjere 1 “Prenošenje znanja i aktivnog informiranja”, tip operacije 1.1.1.  “Strukovno osposobljavanje za višestruku sukladnost, paket mjera poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, ekološki uzgoj”.

Bez naslova (1)

Također je u pripremi i strukovno osposobljavanje iz Mjere 1, tip operacije 1.1.2. “Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike”.

Slija dva

Upiti vezani uz strukovno osposobljavanje mogu se uputiti na: osposobljavanje@savjetodavna.hr.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X