logo

Splitsko-dalmatinska županija objavila Natječaj za financiranje projekata udruga i turističkih zajednica iz područja razvoja i promoviranja turizma Splitsko-dalmatinske županije

Predmet Natječaja za financiranje projekata udruga i turističkih zajednica iz područja razvoja i promoviranja turizma Splitsko-dalmatinske županije u 2022. godini je dodjela bespovratnih sredstava za projekte i manifestacije iz područja razvoja i promoviranja turizma.

 

 

 

 

Cilj ovog Natječaja jest osnažiti suradnju Splitsko-dalmatinske županije s udrugama i turističkim zajednicama u provedbi razvoja i valorizacije turizma na području Splitsko-dalmatinske županije.

Sredstva se mogu koristiti za provedbu slijedećih aktivnosti:
• sufinanciranje održavanje manifestacije i provođenje projekta,
• sufinanciranje održavanja manifestacije i provođenje projekta (troškovi glazbenika, troškovi tehnike, troškovi promocije manifestacije, troškovi učesnika u manifestaciji, ostali troškovi),
• sufinanciranje udruge( troškovi provođenja određenog projekta u turizmu),
• izrada promotivnih brošura i promocija manifestacije(udruge) na internetu,
• druge potrebe u funkciji održavanja manifestacije, odnosno projekta.

Pravo na podnošenje prijave imaju udruge i lokalne turističke zajednice kojima temeljni cilj osnivanja i djelovanja nije stjecanje profita. Podnositelj prijave koji u prethodnoj godini nije iskoristio dodijeljena sredstva ili ih je iskoristio suprotno odredbama Ugovora, ne može dobiti sredstva te neće biti ni razmatran.

Najmanji ukupni iznos koji se jednom prijavitelju može odobriti putem ovog Natječaja je iznos od 2.000,00 kuna, a najviši ukupni iznos financijske potpore koji se jednom prijavitelju može odobriti putem ovog Natječaja po pojedinom programu/projektu je do 50% opravdanih namjenskih sredstava. Županija će maksimalno iskazati potporu prijavitelju u visini do 75 % opravdanih troškova provedbe programa/projekta za područje Dalmatinske zagore, do 60% opravdanih troškova projekta/programa za otoke te do 50% opravdanih troškova za ostale.
Svaki prijavitelj obvezan je u proračunu programa/projekta planirati minimalni iznos u visini 10% vlastitih sredstava i/ili sredstava iz ostalih izvora financiranja. Prijavitelj je dužan prilikom dostave Izvješća o provedbi programa/projekta dostaviti Županiji o tome dokaz.

Rok za podnošenje zahtjeva je do 15. svibnja 2022. godine, a detaljnije informacije dostupne su OVDJE.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X