logo

Splitsko – dalmatinska županija objavila Javni poziv za podnošenje zahtjeva za potpore iz Mjere 5. Potpora za osiguranje u poljoprivredi iz Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2021. godinu

Predmet Javnog poziva je prikupljanje zahtjeva za potporu iz Mjere 5. Potpora za osiguranje u poljoprivredi iz Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području  Splitsko-dalmatinske županije za 2021. godinu.

 

 

Potpora je namijenjena svim pravnim i fizičkim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a  koje su u svojstvu osiguranika za svoju proizvodnju osigurane Policom osiguranja koja pokriva štete do 20 % iznosa osiguranja poljoprivredne proizvodnje godišnje,  u razdoblju od 01. siječnja do 31. listopada tekuće godine, te imaju prebivalište odnosno sjedište kao i poljoprivrednu proizvodnju  na području Splitsko – dalmatinske županije i nemaju dugovanja prema Splitsko – dalmatinskoj županiji po osnovi  kreditiranja poljoprivrede.

Potpora  se odobrava  u visini do 25 % – tnog iznosa od uplaćene premije osiguranja. Potpora za  premije osiguranja za istu površinu  ili isto grlo stoke  ili istu jedinicu proizvodnje  može se ostvariti  samo jednom godišnje. Maksimalan iznos  po uplaćenoj premiji za osiguranje proizvodnje  u tijeku jedne godine po pojedinoj pravnoj  ili fizičkoj osobi kad je ona osiguranik  iznosi 20.000,00 kuna.

Rok za podnošenje zahtjeva je 04. studenog 2021., a detaljnije informacije dostupne su OVDJE ili se mogu dobiti na broj telefona 021/400-038, 021/400-069 ili e poštom:  josip.matas@dalmacija.hr, zorica.rako@dalmacija.hr.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X