logo

Splitsko-dalmatinska županija objavila Javni poziv za podnošenje zahtjeva za potpore iz Mjere 4. Posebne mjere pomoći za sektor stočarstva-Potpora preradi mlijeka na OPG-u iz Programa pomoći-potpore obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

Predmet Javnog poziva je prikupljanje zahtjeva za potporu Mjere 4. Posebne mjere pomoći za sektor stočarstva-Potpora preradi mlijeka na OPG-u iz Programa pomoći-potpore obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) na području Splitsko-dalmatinske županije za 2021. godinu.

 

Pravo na potporu za Mjeru 4. iz Programa može ostvariti nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva upisan u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i registriran za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo treba se baviti poljoprivrednom proizvodnjom, preradom mlijeka na gospodarstvu ili imati registriranu mini mljekaru.

Potpora pomoći plaća se po registriranoj/odobrenoj mini sirani/preradi mlijeka na OPG-u koje uzgaja stoku (krave, ovce, koze), proizvodi mlijeko i prerađuje ga na gospodarstvu u proizvode od mlijeka.

Na godišnjoj razini maksimalan iznos pomoći po korisniku za ovu potporu iznosi 10.000,00 kuna.

Rok za podnošenje zahtjeva je 05. listopada 2021., a detaljnije informacije dostupne su OVDJE ili se mogu dobiti na broj telefona 021/400-038 i 021/400-069 te e-poštom: josip.matas@dalmacija.hr  i zorica.rako@dalmacija.hr.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X