logo

Radionica za potencijalne prijavitelje na natječaje za TO 6.2.1., 6.4.1 i natječaje za potpore u turizmu (Ministarstva turizma, SDŽ-e)

LAG Zagora u suradnji s konzultantskom tvrtkom Zobnica d.o.o. i Turističkom zajednicom Općine Dugopolje, organizira radionicu za potencijalne prijavitelje na natječaje Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. i to za tipove operacija 6.2.1 i 6.4.1. kojim se potiče pokretanje i razvijanje nepoljoprivrednih djelatnosti na ruralnim područjima, kao i sve zainteresirane koje zanimaju natječaji i potpore iz okvira turizma.

Lokalna akcijska grupa Zagora u suradnji s Konzultantskom tvrtkom Zobnica d.o.o. iz Splita i Turističkom zajednicom Općine Dugopolje organizira radionicu za potencijalne prijavitelje na skore natječaje:
– Ministarstva poljoprivrede za tip operacije 6.2.1. (ulaganje u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima);
– Ministarstva poljoprivrede za tip operacije 6.4.1. (razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima);
– Ministarstva turizma i UO za turizam Splitsko-dalmatinske županije.

O novim natječajima iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. koji su u fazi e-savjetovanja, a temeljem kojih će se i raspisati novi natječaji za tipove operacija 6.2.1. i 6.4.1., namijenjene poljoprivrednim poduzetnicima koji žele pokretati ili razvijati nepoljoprivredene djelatnosti u okviru poljoprivrednog gospodarstva / turizam, ugostiteljstvo, obrtničke djelatnosti, zanatske poslove i sl./, govorit će predavačice, gđe. Jelena Barić i Antonela Lozančić iz splitske tvrtke Zobnica d.o.o., specijalizirane za financije i pripremu EU projekata. U okviru radionice održat će prezentaciju o pokretanju i razvoju nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima.

O svojim iskustvima pripreme i provedbe projekata sufinanciranih iz tipova operacija 6.2.1 i 6.4.1. iz prethodnih natječaja govorit će nositelji projekata: gosp. Marjan Armanda (OPG Marjan Armanda, Koprivno, Općina Dugopolje) i gosp. Ante Marović (OPG Ante Marović, Korušce, Općina Klis).

O nacionalnim i regionalnim potporama poduzetnicima koji djeluju u području turizma (privatni iznajmljivači, kuće za odmor i sl.), odnosno o novim strateškim tendencijama razvoja i poticanja razvoja u turizmu govorit će direktor Turističke zajednice Općine Dugopolje, gosp. Tomislav Balić.

Radionica će se održati u Domu kulture u Dugopolju, Trg dr. F. Tuđmana 1, u ponedjeljak, 02.03.2020. s početkom u 17:00. Ulaz je slobodan. Svim sudionicima osigurano osvježenje. Očekivano vrijeme trajanja: 2 sata.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X