logo

Prvih 15.000 EUR po LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike i u Općini Lećevica

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH izdala je dana 23.09.2020. godine, Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz poslovnog plana projekta „Kupnja pčelinjih zajednica i opreme“ kojeg je Matas, OPG Anđelo Baran iz Kladnjica, Općina Lećevica uspješno prijavio i proveo po LAG Zagora natječaju za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“  u vrijednosti od 15.000 EUR. Ovim je OPG Anđelo Baran sedmi od ukupno 20 OPG-ova sa područja LAG-a Zagora, i prvi s područja Općine Lećevica, koji je uspješno završio svoj projekt na čemu mu LAG Zagora iskreno čestita!

OPG Anđelo Baran iz zaseoka Gornji Matasi, naselja Kladnjice, Općina Lećevica, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja pčelinjih zajednica i opreme“ kojeg je kao jedan od 20 OPG-a s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava 18.06.2019. Tijekom protekle godine dana od Odluke o isplati prve rate po navedenom projektu (23.07.2019.), a nastavno Zahtjevu za potporu koji je za korisnika Agenciji podnio LAG Zagora, OPG Anđelo Baran je upješno provodio projekt nabavke potrebne košnica, pčelinjih zajednica i pčelarske opreme.

Dana 23.09.2020. zaprimio je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana – kupnju sveukupno 54 pčelinje zajednice s pripadajućim košnicama, te nove vrcaljke, otklapača saća, korita s cjediljkom i digitalnih pčelarskih vaga.

Iskrene čestitke OPG-u Anđelo Baran na uspješno završenom projektu upućuju predsjednik te svi članovi Upravnog odbora i Skupštine te djelatnica ureda LAG-a Zagora. Naime, ovim je u cijelosti završen postupak provedbe EU projekta 100%-tno financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. iz mjere 19. „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“, Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, čime je OPG Baran Anđelo službeno postao sedmi OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno prvi s područja Općine Lećevica koji je uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za 2014.-2020.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X