logo

Prva konačna isplata po natječaju LAG-a Zagora za male poljoprivrednike – čestitke OPG-u Blažević Zdravko iz Dicma

Dana, 19.02.2020. godine, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH izdala je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz poslovnog plana projekta „Kupnja poljoprivredne mehanizacije“ kojeg je OPG Blažević Zdravko iz Dicma (Osoja) uspješno prijavio i proveo po LAG Zagora natječaju za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“  u vrijednosti od 15.000 EUR. Ovim je OPG Blažević Zdravko postao prvi OPG sa područja LAG-a Zagora koji je uspješno završio svoj projekt na čemu mu LAG Zagora iskreno čestita!

OPG Blažević Zdravko iz Osoja, Općina Dicmo, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja poljoprivredne mehanizacije“ kojeg je kao jedan od 20 OPG-a s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava.

Dana 19.02.2020. zaprimio je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana: kupnju traktora, motokultivatora, plugova, kosilice, …, u ukupnoj vrijednosti od 15.000 EUR.

Ovim je uspješno završio postupak provedbe EU projekta financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. i službeno postao prvi OPG koji je realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za 2014.-2020.

Iskrene čestitke prvom uspješnom korisniku u ime predsjednika LAG-a Zagora, Stipe Rogošića, svih članova LAG-a Zagora i djelatnika ureda LAG-a.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X