logo

Proširen obuhvat LAG-a Zagora – Općine Prgomet i Primorski Dolac postale nove punopravne članice LAG-a

Dana 30.08.2022. godine LAG Zagora je održao IV. redovnu sjednicu Skupštine na kojoj je proširio svoje granice djelovanja primivši Općinu Prgomet i Primorski Dolac kao nove članove LAG-a. LAG Zagora od sada obuhvaća područje 7 jedinica lokalne samouprave.

U prostorijama PRESS centra na stadionu Športskog centra “Hrvatski vitezovi” u Dugopolju, članice i članovi LAG-a Zagora održali su IV. redovnu sjednicu Skupštine, u utorak 30.08.2022. godine. Svi nazočni članovi su prethodno bili u poznati s dnevnim redom skupštine kojeg su jednoglasno usvojili na samom početku sjednice.
Na istoj sjednici, nazočni članovi, jednoglasno su usvojili Odluku reviziji članstva LAG-a Zagora u kojoj je definirano primanje novih članova u članstvo LAG-a Zagora iz javnog sektora: OPĆINE PRGOMET  i OPĆINE PRIMORSKI DOLAC, zastupanih po službenim predstavnicima – općinskim načelnicima gosp. Ivanu Skelinu odnosno Jošku Dujmoviću.
U tijeku je izrada lokalne razvojne strategije LAG-a Zagora za razdoblje 2023.-2027. u okviru mjere 19. “LEADER – CLLD”, ali ovaj put područje obuhvata iste se proširilo i trenutno broji 7 jedinica lokalne samouprave: Općine Dugopolje, Dicmo, Klis, Muć, Lećevica, Prgomet i Primorski Dolac.
Ovim putem čestitamo novim članovima LAG-a Zagora na punopravnom članstvu s vjerom u uspješnu i nadasve korisnu suradnju. Zahvaljujemo na svakom budućem doprinosu koji će pripomoći realizaciji osnovnog cilja svake JLS pa samim tim i svakog LAG-a: poboljšanju i unapređenju kvalitete života ljudi u ruralnom području.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X