logo

Projekt „Game of Stones“ predstavljen u Cetinskoj krajini

Erasmus 1Sudjelovatelji projekta  razmjene mladih „Game of Stones“ , nastavno dobroj suradnji LAG-ova Cetinska krajina i Zagora, predstavili  osobna  znanja, vještine i iskustva  stečena tijekom provedbe projekta u Sinju.

 

 

 

Sudjelovatelji u  projektu razmjene mladih „Game of  Stones“   financiranog iz programa Erasmus + (KA1) sredstvima koje je LAG-u Zagora  odobrila  Agencija za mobilnost i programe EU, dana 06.11.2018. su u okviru programa Županijskog stručnog skupa za učitelje razredne nastave cetinskog kraja  u Osnovnoj školi „Fra Pavla Vučkovića“ , održali prezentaciju Erasmus + programa, njegovih mogućnosti, te sveukupno stotinjak učitelja iz svih osnovnih  i područnih škola s područja  gradova Sinja i Trilja i općina Hrvaca, Otoka i Dicma upoznali s projektom „Game of Stones“.

Erasmus 2

Lokalna akcijska grupa Cetinska krajina pozvala je LAG Zagoru kao nositelja ovog projekta da djelatnicima osnovnih škola približi program razmjene mladih Erasmus + kroz projekt „Game of Stones“ koji je upravo u svojoj završnoj fazi provedbe .  Članovi LAG-a Cetinska krajina među kojima je i županijski voditelj razredne nastave gosp. Filip Ratković koji je s gđom. Anom Ćaleta i organizirao ovaj stručni skup, pokazali su interes upoznavanja šire obrazovne zajednice s metodama  neformalnog i informalnog učenja  na načelima kojih se temelje projekti iz EU  programa Erasmus +.  O stvarnim pozitivnim učincima sudjelovanja u projektu razmjene mladih, te o efikasnosti prijenosa znanja i vještina mladih metodama koje se koriste u aktivnostima projekata razmjene govorile su same sudionice aktivnosti razmjene: Ivana Balić, Martina Strizrep, Ana Kordun i Danijela Rogošić. Okupljenom skupu su predstavile i sam program Erasmus +, te prikazale filmske materijale koje su međunarodne skupine mladih (iz Finske, Malte, Italije, UK i Hrvatske) snimile tijekom boravka u Dugopolju u kolovoz ove godine.  O pozitivnim efektima koje sudjelovanje u organizaciji  i provedbi ovakvih projekata  može donijeti  udrugama, neprofitnim organizacijama koje se bave mladima, a posredno i cijeloj lokalnoj zajednici  govorila je voditeljica LAG-a Zagora koja se u ime svih sudionika projekta razmjene mladih zahvalila organizatoru na pozivu.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X