logo

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA: “Aktiviraj se i kreni! Razvoj programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti mladih i starijih osoba na području UAS-a”

Želite li se besplatno obrazovati, uključiti u rekreativne i kulturne aktivnosti?

Centar za kulturu i cjeloživotno učenje Zlatna vrata i Udruga „MI“ – Split organiziraju predstavljanje projekta „Aktiviraj se i kreni! Razvoj programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti mladih i starijih osoba na području UAS-a“ .

Predstavljanje će se održati 9. 6. 2021. (srijeda)  u prostoru LAG Zagore s početkom u 19:00 h.

Potencijalnim sudionicima, stanovnicima Dugopolja prezentirati će se projekt i mogućnosti, koje se za njih otvaraju pohađanjem besplatnih programa obrazovanja, radionica te kulturnih aktivnosti.

Projekt adresira nedovoljnu podršku društvenoj i radnoj integraciji triju ranjivih skupina, kao i zastarjelost dijela infrastrukture i tehničkih uvjeta prijavitelja u smislu pristupačnosti osobama s invaliditetom. Cilj je unaprijediti postojeće i razviti 4 programa u 17 aktivnosti za aktivno socijalno uključivanje, unaprijediti interkulturne  aktivnosti te povećati zapošljivosti ciljanih skupina djece i mladih (120), osobe starije od 54 (125) te osoba s invaliditetom (15) u UAS-u.

Cilj projekta je unaprijediti postojeće te razviti nove programe za socijalno uključivanje ciljnih skupina kako bi im se povećala kvaliteta života kroz aktivnije sudjelovanje u društvu, ali i zapošljivost kroz razvoj vještina potrebnih za tržištu rada.

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK): Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.375.778,00 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (u iznosu od 15%) i iz Europskog socijalnog fonda (u iznosu od 85%)

Razdoblje provedbe projekta:  20 mjeseci, od ožujka 2021.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X