logo

Poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata energetske obnove zgrada javnog sektora u kojima se obavljaju djelatnosti odgoja i obrazovanja

energetska-obnova-skolaMinistarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je poziv na podnošenje prijava za sufinanciranje projekata energetske obnove zgrada javnog sektora u kojima se obavljaju djelatnosti odgoja i obrazovanja (predškolskog odgoja, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja te visokog obrazovanja). Cilj poziva je postizanje energetskih ušteda – smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora u kojima se obavljaju djelatnosti odgoja i obrazovanja.

Za ovaj Poziv osigurano je 50.000.000,00 kn iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinoj prijavi iznosi 30.000,00 kuna, dok najviši iznosi 5.000.000,00 kn.

Prijavitelji u sklopu ovog Poziva mogu biti:

  1. središnja država – vlasnici zgrada, korisnici zgrada, osnivači javnih ustanova;
  2. jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave – vlasnici zgrada, korisnici zgrada, osnivači javnih ustanova;
  3. javne ustanove vlasnici / korisnici javnih zgrada u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koje obavljaju djelatnost predškolskog odgoja, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja te visokog obrazovanja (osnovne škole, srednje škole, učenički domovi, dječji vrtići, jaslice i visokoškolske ustanove).

Poziv se vodi kao trajni otvoreni Poziv do iskorištenja sredstava na dostavu projektnih prijedloga s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 31. prosinca 2020. godine.

Sve ostale informacije vezane za ovaj javni poziv kao i potrebne obrasce i priloge možete pronaći na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X