logo

Poziv na prijavu za sudjelovanje u razmjeni mladih ERASMUS+ projekta “UNESCOnnect us!”

LAG Zagora poziva mlade od 18 do 25 godina da se prijave za sudjelovanje u aktivnosti razmjene mladih ERASMUS+ projekta “UNESCOnnect us!” za razdoblje 05. – 10. listopada 2019. godine. Svi troškovi su osigurani. Prijave se zaprimaju do 18. rujna 2019. godine.

 

Projekt: Razmjena mladih (Erasmus +) “UNESCOnnect us!”

Kada: 05. – 10.10.2019.

Gdje: LAG Zagora (Općine Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć), gradovi Split, Sinj

Tko: mladi od 18 do 25 godina (moguće i stariji, ali ne stariji od 30 godina)

Tip aktivnosti: volontersko sudjelovanje u radionicama u okviru projekta razmjene mladih

Uvjet: mogućnost sporazumijevanja na engleskom jeziku

Troškovi: za polaznike sve besplatno; trošak hrane i prijevoza osiguran od strane organizatora

Krajnji rok za prijavu: 18. rujna 2019.

Kontakt / prijave / upiti:  lag.zagora@gmail.com  ili pozivom na mob. 098 257 025 (Marijana Botić Rogošić) i/ili  098 922 1793 (Mara Radan)

Lokalna akcijska grupa Zagora u razdoblju od 05. – 10.10.2019. godine provodi aktivnost Razmjene mladih Erasmus+ projekta “UNESCOnnect us!” u kojem mogu sudjelovati mladi u dobi od 18 – 25 godina (moguće i do 30 godina starosti) koji  žele u transkulturalnom okruženju (u suradnji s mladima iz Gruzije, Italije i Latvije) razviti svoje socijalne, građanske i digitalne kompetencije, vještine kulturnog izražavanja i međukulturalnosti na temelju svijesti o sličnoj kulturnoj UNESCO-voj baštini u svrhu jačanja osjećaja pripadnosti europskom identitetu.

Uz 24 mladih iz Europe, LAG Zagora poziva 6 mladih (prednost: iz ruralnih područja splitskog zaleđa) da se odazovu pozivu i sudjeluju u projektu. Razmjena mladih će se održavati na području LAG-a Zagora (sjedište u Dugopolju). Aktivnosti su cjelodnevne (radionice u prostorijama Vatrogasnog doma, Doma kulture u Dugopolju, Narodne knjižnice u Dugopolju, i praktični rad na otvorenom: kulturne i prirodne znamenitosti na području LAG-a Zagora / Kliška tvrđava, Špilja Vranjača i sl./). Troškovi hrane i prijevoza za sudjelovatelje  su osigurani.  Sudjelovatelji na projektu “UNESCOnnect us!” imaju prednost pri odlasku na  100% financirane Youth Exchange projekte u EU u kojima je LAG Zagora partner.

Na radionicama će se obrađivati teme iz područja:

-socijalne, građanske i digitalne vještine te kulturno izražavanje,

-materijalna i nematerijalna UNESCO-va baština EU,

s ciljem stjecanja znanja i osnaživanja vještina i kompetencija na području digitalne pismenosti; razvoja socijalnih i građanskih kompetencija i kulturne osviještenosti i izražavanja; inkluzije mladih u kulturno-društveni život zajednice, razvijanja međukulturalnosti na temelju svijesti o sličnoj kulturnoj UNESCO-voj baštini u svrhu jačanja osjećaja pripadnosti europskom identitetu.

Svi polaznici dobivaju Youthpass potvrdu.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X