logo

Poziv mladima s područja LAG-a Zagora na sudjelovanje u treningu za edukatore „Act for diversity“ u Latviji

LAG Zagora poziva osobe koje rade s mladima i žele učiti i podučavati o pravima izbjeglica na prijavu na trening za edukatore „Act for diversity“ koji će se održati u  Saulkrasti, Latvia, od 02. do 08. travnja 2020. godine.

Cilj ovog treninga (financiranog iz Erasmus + programa) je pružiti kvalitetnu edukaciju mladima koji rade s mladima, a koji se bave pitanjem integracije izbjeglica i migranata u moderno društvo unutar  Europske unije. „Act for diversity“ mladim sudionicima želi pružiti odgovarajuća znanja kroz korištenje neformalnih metoda učenja kako bi ih se osposobilo za rad sa internacionalnim skupinama koje čine Europljani, migranti i izbjeglice, kako bi se postigla društvena integracija marginaliziranih skupina u već postojeće zajednice. Aktivnosti treninga usmjerene su na socijalnu uključenosti, rješavanje sukoba, interkulturalno učenje, toleriranje drugačijeg, rješavanje nasilja učestalog na društvenim mrežama, multikulturalno povezivanje, demokraciju,… Svim aktivnostima pristupit će se nizom kreativnih metoda temeljenim na neformalnim obrazovnim alatima.

Nositelj projekta je latvijska organizacija LATVIJAS JAUNIESU ATTISTIBAS CENTRS, koja je LAG-u Zagora bila partner na projektu razmjene mladih „UNESCOnnect us!“ u Dugopolju, od 05. – 10. listopada 2019. godine. Uz LAG Zagora, partneri na treningu za edukatore „Act for diversity“ su:

  • EUROPEYOU (Španjolska),
  • JUGEND, BILDUNG UND KULTUR EV (Njemačka),
  • ASOCIATIA D.G.T (Rumunjska),
  • ASOCIACIJA TAVO EUROPA (Litva),
  • SDRUZHENIE ALTERNATIVI INTERNATIONAL (Bugarska).

Stoga LAG Zagora poziva mlade od 20 do 30 godina da se prijave za sudjelovanje u aktivnosti treninga. Prednost imaju mladi i volonteri koji su sudjelovali u nekom od Erasmus + projekata (Game of stones, UNESCOnnect us!) koje je proveo LAG Zagora. Sudionicima će biti osigurani troškovi prijevoza (do 275,00 EUR), smještaja i prehrane tijekom treninga (financirat će se iz sredstava projekta).

Prijave se zaprimaju do 03. veljače 2020. godine u uredu LAG-a Zagora (Ulica Matice Hrvatske 11, Dugopolje) ili putem mobitela (098 257 025 – voditeljica).

 

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X