logo

Poziv mladima s područja LAG-a Zagora na sudjelovanje u razmjeni mladih „Clean planet is my home“ u Gruziji

LAG Zagora poziva mlade koji žele steći znanja i razmjenjivati ​​iskustva o rješavanju ekoloških problema da se prijave na razmjenu mladih „Clean planet is my home“, koja će se održati u Bakurianiu, Gruzija, od 14. do 23. svibnja 2020. godine.

Glavni cilj ove projektne razmjene mladih (financirane iz Erasmus + programa) je razmijeniti iskustva i vještine mladih o ekološkim problemima, prenijeti stečena znanja u zemljama iz kojih sudionici dolaze te podijeliti ideje o preventivnim načinima zaštite prirode, zdravlja i smanjenju zagađenja. Sudionike razmjene potaknut će se na:

  • razvijanje socijalnih inicijativa u svrhu rješavanja ekoloških problema,
  • pokretanje individualnih napora koji će rezultirati pozitivnim društvenim pojavama,
  • podizanje svijesti o reduciranju ekoloških zagađenja i njihovom utjecaju na zdravlje.

Nositelj projekta je švedska organizacija Millennium Sweden, a domaćin je gruzijska organizacija Millennium Georgia koja je LAG-u Zagora bila partner na projektu razmjene mladih „UNESCOnnect us!“ u Dugopolju, od 05. – 10. listopada 2019. godine. Uz LAG Zagora, partneri na projektu „Clean planet is my home“ su:

  • The Rising Stars (Italija)
  • Youth Opportunities Club NGO (Armenija)
  • Ecological Society of Podillya (Ukrajina)

Stoga LAG Zagora poziva mlade od 18 do 30 godina da se prijave za sudjelovanje u aktivnosti razmjene mladih. Prednost imaju mladi i volonteri koji su sudjelovali u nekom od Erasmus + projekata (Game of stones, UNESCOnnect us!) koje je proveo LAG Zagora. Sudionicima će biti osigurani troškovi prijevoza (do 360,00 EUR), smještaja i prehrane tijekom razmjene (financirat će se iz sredstava projekta).

Prijave se zaprimaju do 04. veljače 2020. godine u uredu LAG-a Zagora (Ulica Matice Hrvatske 11, Dugopolje) ili putem mobitela (098 257 025 – voditeljica).

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X