logo

Potpora Županije splitsko-dalmatinske za okrupnjavanje i uređenje poljoprivrednog zemljišta – objavljen javni poziv

Županija splitsko-dalmatinska objavila je javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednicima za okrupnjavanje poljoprivrednog posjeda  i uređenje poljoprivrednog zemljišta s područja županije.  Potpora se odnosi na provedbu Mjere 1. „Okrupnjavanje poljoprivrednog posjeda  i uređenje poljoprivrednog zemljišta u 2016. godini“ iz Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Splitsko-dalmatinske županije.

fotka uz tekst SDZ - javi poziv za poljoprivrednikeUpravni odjel za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije objavio je javni poziv za provedbu Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju  na području  Splitsko-dalmatinske županije za Mjeru 1. „Okrupnjavanje poljoprivrednog posjeda  i uređenje poljoprivrednog zemljišta u 2016. godini“.

 

Korisnici ove mjere su poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Upisnik i imaju uvedene poljoprivredne površine u ARCOD sustav te imaju prebivalište odnosno sjedište kao i poljoprivrednu proizvodnju na području Splitsko-dalmatinske županije, nemaju dugovanja (nositelj/članovi) prema proračunu Splitsko-dalmatinske županije po osnovi kreditiranja iz Fonda za razvitak poljoprivrede i agroturizma u SDŽ i nemaju  dospjelih dugovanja po osnovi  poreznih obveza.

 

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu u visini do 50 % prihvatljivih troškova (ovisno o veličini poljoprivrednih površina), a maksimalni iznos potpore po korisniku je 15.000 kuna.

 

Zahtjev za potporu podnosi se na obrascu SDŽ-M-1 koji se nalazi na web stranici Splitsko-dalmatinske županije, a rok za podnošenje zahtjeva je do 14. lipnja 2016. godine.

 

Detaljnije informacije možete pronaći ovdje

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X