logo

Potpora Županije splitsko-dalmatinske u primjeni stajskog gnjojiva i provedbi nitratne direktive – objavljen javni poziv

Županija splitsko-dalmatinska objavila je javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednicima koji se bave primjenom stajskog gnojiva i provedbom nitratne direktive s područja županije.  Potpora se odnosi na provedbu Mjere 2. „Primjena stajskog gnojiva i provedba nitratne direktive u 2016. godini“ iz Programa potpore poljoprivredi ruralnom razvoju na području Splitsko-dalmatinske županije.

fotka uz tekst SDZ - javni poziv za stocare - stajski gnoj (1)Upravni odjel za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije objavio je javni poziv za provedbu Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju  na području  Splitsko-dalmatinske županije za Mjeru 2. „Primjena stajskog gnojiva i provedba nitratne direktive u 2016. godini“.

 

Korisnici ove mjere su fizičke i pravne osobe vlasnici odnosno korisnici poljoprivrednog zemljišta koje se bave uzgojem stoke i poljoprivrednom proizvodnjom, a upisani su u Upisnik i imaju uvedene poljoprivredne površine u ARCOD sustav te imaju prebivalište odnosno sjedište kao i uzgoj stoke i poljoprivrednu proizvodnju na području Splitsko-dalmatinske županije, nemaju dugovanja(nositelj/članovi) prema proračunu Splitsko-dalmatinske županije po osnovi kreditiranja iz Fonda za razvitak poljoprivrede i agroturizma u SDŽ i nemaju dospjelih dugovanja po osnovi  poreznih obveza.

 

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu, sukladno broju uvjetnih grla (UG):

  • Poljoprivredna gospodarstva koja imaju od 1 UG do 15 UG, u visini do 50% prihvatljivih troškova i
  • Poljoprivredna gospodarstva koja imaju više od 15 UG, u visini do 40% prihvatljivih troškova.

a maksimalni iznos potpore u tijeku jedne godine u Mjeri 2. iznosi 15.000,00 kuna.

 

 

Zahtjev za potporu podnosi se na obrascu SDŽ-M-2 koji se nalazi na web stranici Splitsko-dalmatinske županije, a rok za podnošenje zahtjeva je do 14. lipnja 2016. godine.

 

Detaljnije informacije možete pronaći ovdje .

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X