logo

Platforma za upravljanje razvojem (PLUR) – pozivnica na radionicu za predstavnike općina LAG-a Zagora

Javna ustanova za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Uredom LAG-a Zagora poziva predstavnike lokalnih samouprava (općina) sa područja LAG-a Zagora (Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) da se odazovu pozivu na prezentaciju Platforme za upravljanje razvojem (PLUR) i radionicu koja će se održati u vijećnici Općine Dicmo, u ponedjeljak, 25.04.2016. godine s početkom u 10:00.

fotka uz objavu PLURJavna ustanova za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije RERA S.D. u suradnji s Uredom LAG-a Zagora poziva predstavnike lokalnih samouprava (općina) sa područja LAG-a Zagora (Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) da se odazovu pozivu na prezentaciju Platforme za upravljanje razvojem (PLUR) i radionicu na kojoj će se savladati osnove korištenja ovog specifičnog informatičkog alata za kreiranje jedinstvene baze projekata na županijskoj razini s ciljem postizanja usklađenog planiranja razvoja na razini gradova i općina na teritoriju Županije splitsko-dalmatinske.

 

Planiranje i upravljanje razvojem na županijskoj razini podrazumijeva paralelno i međusobno usklađeno planiranje razvoja na razini gradova i općina. Poseban naglasak stavlja se na poboljšanje komunikacije u kontekstu projektnog planiranja svih subjekata na razini županije. U tu svrhu, Splitsko-dalmatinska županija i Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SD županije započele su s korištenjem Platforme za upravljanje razvojem (u daljem tekstu: PLUR) koja postaje integrirani alat za upravljanje razvojem s ciljem otklanjanja nekih od ključnih do sada uočenih prepreka usklađenom upravljanju razvojem na lokalnoj, županijskoj i nacionalnoj razini.

 

Gradovi i općine su svakako ključni akteri u planiranju razvoja budući da su isti nositelji velikog dijela projekata na području županije te je od velikog značaja da predstavnici jedinica lokalne samouprave budu upoznati s mogućnostima sustava PLUR-a.

PLUR je jedinstveno informatičko rješenje u funkciji podrške planiranju i provođenju razvoja na svim instancama upravljanja, a zasnovan je na najnovijim tehnologijama te je iznimno jednostavan za korištenje.

 

RERA S.D. je prepoznala Lokalne akcijske grupe kao vrlo operativno partnersko udruživanje učinkovito u poticanju lokalnog održivog razvoja te je nastavno na prethodne konzultacijske sastanke održane s voditeljima LAG-ova donesen zaključak da je optimalan način za održavanje edukacije upravo prema teritorijalnoj podjeli definiranoj Lokalnim akcijskim grupama te je nužno da se određeni broj djelatnika gradova i općina  kvalificira za korištenje tog alata.

 

Prezentacija i radionica za područje LAG-a Zagora u trajanju od 2 sata, održat će se u vijećnici Općine Dicmo, u ponedjeljak, 25.04.2016. godine s početkom u 10:00. Mole se predstavnici Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć da svoje predstavnike prijave do 21.04.2016. godine na slijedeće mail adrese RERE S.D.: ivana.grubisic@rera.hr ili marija.vucica@rera.hr odnosno LAG-u Zagora na mail: lag.zagora@gmail.com.

 

 

 

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X