logo

PG MATICA iz Klis – Kose uspješno završio projekt nabavke pčelarske opreme u vrijednosti 15.000 EUR po LAG Zagora natječaju

 Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je  17.01.2022. godine Odluku o isplati druge(konačne) rate za provedbu projekta poljoprivrednom gospodarstvu MATICA, Ivica Uvodić iz naselja Klis, Općina Klis, uspješno prijavljenog i provedenog po LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike u ukupnoj vrijednosti od 15.000 EUR. Četvrtom po redu OPG-u s područja Općine Klis koji je uspješno završio svoj projekt iskrene čestitke upućuju svi članovi LAG-a Zagora.

Poljoprivredno gospodarstvo MATICA, vlasnika Ivice Uvodića iz naselja Klis – Kosa, Općina Klis, uspješno je završio provedbu projekta „Povećanje kapaciteta OPG-a u proizvodnji meda“ kojeg je kao jedan od 20  OPG-ova s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava 18.06.2019. Tijekom dvije godine od Odluke o isplati prve rate po navedenom projektu (23.07.2019.), a nastavno Zahtjevu za potporu koji je za korisnika Agenciji podnio LAG Zagora, PG MATICA je uspješno provodila projekt kupnje pčelarske opreme (63 košnice, 12-kasetne vrcaljke, automatskog otklapača sača sa automatskim dodavačem, mini linije za izradu pogača sa mlinom za šećer i mikserom za pogače, solarnim topionikom sa stalkom i motornim trimerom / rezačem šikare) za potrebe pčelarske djelatnosti poljoprivrednog gospodarstva

Dana 10.01.2022. godine, LAG Zagora izvršio je kontrolu ulaganja, te je temeljem ocjene o ispravnoj provedbi cjelokupnog postupka sukladno uputama danim od nadležnog tijela RH, 17.01.2022. zaprimio Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana – kupnja pčelarske opreme za svoje poljoprivredno gospodarstvo.

Iskrene čestitke poljoprivrednom gospodarstvu MATICA na uspješno završenom projektu upućuju predsjednik i svi članovi Skupštine te djelatnici ureda LAG-a Zagora.

Naime, ovim je u cijelosti završen postupak provedbe EU projekta 100%-tno financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. iz mjere 19. „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“, Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, čime je poljoprivredno gospodarstvo MATICA postalo petnaesti OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno četvrti s područja Općine Klis koji je 100% uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X