logo

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini

darovita-djecaEuropski socijalni fond i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uputili su poziv na dostavu projektnih prijedloga za poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini u okvirima obrazovanja, vještina i cjeloživotnog učenja. Cilj poziva je razvoj potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima kroz jačanje kapaciteta odgojno-obrazovnih ustanova u području identifikacije i podrške obrazovanju darovitih učenika.

Provedbom operacije „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini“ osigurat će se stvaranje i razvoj ustanova i ljudskih resursa koji potiču i omogućavaju cjelovit intelektualni te socio-emocionalni razvoj darovitih, poboljšat će se razvoj potencijala darovitih učenika kroz omogućavanje (rane) identifikacije darovitih u odgojno-obrazovnim ustanovama, njihovo individualizirano poučavanje i učenje tako da ono odgovara njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima, i to uvođenjem diversificiranih i fleksibilnih metoda i oblika rada koji se daju prilagoditi darovitim učenicima. Prijavitelji koji mogu dobiti bespovratna sredstva su jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave i škole. Ukupni iznos operacije iznosi  10.000.000,00 HRK. Minimalni iznos po projektu je 400.000,00 HRK, dok je maksimalni 1.000.000,00 HRK.

Natječaj je otvoren do 12. prosinca 2016., a detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X