logo

Otvoreni natječaji u Klasteru 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo

Na temelju radnog programa za razdoblje 2023. – 2024. za područje Klastera 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo otvoreni su pozivi za prijavu projektnih prijedloga iz tri područja za ukupno 26 tema. Poveznice za natječaje i uvjeti prijave objavljeni su na Funding and Tenders portalu, s napomenom da je rok za dostavu svih projektnih prijedloga 14. ožujka 2023. godine u 17:00 sati. 

 

 

 

Klaster Kultura, kreativnost i uključivo društvo bavi se prioritetima Europske unije koji daju nov poticaj europskoj demokraciji, potiču gospodarstvo u interesu građana, pridonose digitalnoj tranziciji, promiču europski način života i snažniju Europu u svijetu, bolje upravljaju migracijama i mobilnošću te štite naše kulturno naslijeđe. Ovaj klaster doprinosi provedbi Ciljeva održivog razvoja UN-a od kojih mnogi imaju velik utjecaj na kulturu, kreativnost i uključivo društvo.

Europska unija podupire gospodarski rast koji osigurava visoku razinu socijalne zaštite i uključenosti te zajedničke vrijednosti uključujući demokraciju, ljudska prava i bogatstvo različitosti. Učinkovita integracija društvenih i humanističkih znanosti u sve klastere, uključujući misije i partnerstva, načelo je cijelog programskog ciklusa kao i ključni dio istraživanja i inovacija, posebno u pogledu dvostruke tranzicije (zelene i digitalne). Očekuje se da će poboljšana integracija društvenih i humanističkih znanosti u istraživačke projekte dovesti do jačeg utjecaja na društvo, većeg angažmana građana pa tako i njihove bolje budućnosti. Komplementarnost i sinergija ostvarivat će se i s drugim programima i financijskim instrumentima Europske unije kao što su Kreativna Europa, Erasmus+, Instrument za susjedstvo, razvoj i međunarodnu suradnju, Digitalna Europa i brojni drugi.

Više informacija dostupno je OVDJE

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X