logo

Otvorene prijave na natječaj “Pokreni nešto svoje”

PNSRazvojni program ACT Grupe “Pokreni nešto svoje” namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima, odgovarajući na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Ove godine program doživljava svoje treće izdanje, podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva do 72.000,00 kuna.

 

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom, odnosno poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Prihvatljivi prijavitelji su:

  • postojeća mikropoduzeća,
  • osobe pod uvjetom da u razdoblju do potpisivanja ugovora o potpori, osnuje i registrira poduzeće i postane član skupštine/suvlasnik ili vlasnik poduzeća. Poduzeće će biti korisnik potpore.

Korisnik potpore može biti poduzeće sa sjedištem u Hrvatskoj koje spada u mikropoduzeća prema kriterijima Europske komisije.

Aktivnosti projekta moraju biti provedene u Hrvatskoj, na čijem području projekt mora imati i utjecaj. Za financiranje su prihvatljive sve aktivnosti koje su potrebne za provedbu projekta.

Vrijeme trajanja projekata je 6 mjeseci. Početak provedbe projekata je 1. travnja 2019., a projekti moraju završiti 30. rujna 2019. godine.

Za financiranje projekata u okviru trećeg kruga natječaja osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 504.000,00 kuna, dok će projekti koji se prijavljuju biti sufinancirani iz programa u vrijednosti do 72.000,00 kuna.

Prijave za natječaj otvorene su do 14. prosinca 2018. godine do 12:00 sati, a detaljnije informacije dostupne su ovdje.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X