logo

OPG Plazibat Mate prvi s područja Općine Dugopolje uspješno završio projekt po LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike

Dana 4.6.2020. godine, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH izdala je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz poslovnog plana projekta „Kupnja traktora s priključkom i solarnog sustava“ kojeg je OPG Plazibat Mate iz Dugopolja uspješno prijavio i proveo po LAG Zagora natječaju za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“  u vrijednosti od 15.000 EUR. Ovim je OPG Plazibat Mate treći od ukupno 20 OPG-ova sa područja LAG-a Zagora, i prvi s područja Općine Dugopolje, koji je uspješno završio svoj projekt na čemu mu LAG Zagora iskreno čestita!

OPG Plazibat Mate iz naselja Dugopolje, Općina Dugopolje, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja traktora s priključkom i solarnog sustava“ kojeg je kao jedan od 20 OPG-a s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava.

Dana 08.06.2020. zaprimio je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana – kupnju novog traktora s traktorskim priključkom – plugom i solarnog sustava, u ukupnoj vrijednosti od 15.000 EUR.

Ovim je uspješno završio postupak provedbe EU projekta financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. i službeno postao treći OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno prvi s područja Općine Dugopolje koji je uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za 2014.-2020.

Iskrene čestitke novom uspješnom korisniku u ime predsjednika LAG-a Zagora, Stipe Rogošića, svih članica i članova LAG-a Zagora i djelatnice ureda LAG-a.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X