logo

OPG Perišić Željko iz Dugopolja uspješno završio projekt po natječaju LAG-a Zagora namijenjen malim poljoprivrednicima u vrijednosti 15.000 EUR

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je  28.12.2021. godine Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu projekta OPG-a Perišić Željko iz Dugopolja, Općina Dugopolje, uspješno prijavljenog i provedenog po LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike u ukupnoj vrijednosti od 15.000 EUR. Trećem po redu OPG-u s područja Općine Dugopolje koji je uspješno završio svoj projekt iskrene čestitke upućuju svi članovi LAG-a Zagora.

OPG Perišić Željko iz naselja Dugopolje, Općina Dugopolje, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja sadnica i poljoprivredne mehanizacije“ kojeg je kao jedan od 20 OPG-ova s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava 18.06.2019. Tijekom protekle dvije godine dana od Odluke o isplati prve rate po navedenom projektu (23.07.2019.), a nastavno Zahtjevu za potporu koji je za korisnika Agenciji podnio LAG Zagora, OPG Perišić Željko je uspješno provodio projekt nabavke 150 sadnica jabuke, šljive, marelice i šljive, uređenja zemljišta za nove nasade u voćnjaku, kupnje sustava navodnjavanja kap po kap (sa pumpom i spremištem za vodu), nabavke novog trimera, novog motokultivatora, i rabljenog traktora,  kojima je unaprijedio svoje poljoprivredno gospodarstvo.

Dana 21.12.2021. godine, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH izvršila je kontrolu ulaganja, te je temeljem ocjene o ispravnoj provedbi cjelokupnog postupka sukladno uputama danim od nadležnog tijela RH, 28.12.2021. OPG Perišić Željko, zaprimio Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana – kupnje sadnica i poljoprivredne mehanizacije za svoje poljoprivredno gospodarstvo.

Iskrene čestitke OPG-u Perišić Željko na uspješno završenom projektu upućuju predsjednik te svi članovi Skupštine te djelatnica ureda LAG-a Zagora.

Naime, ovim je u cijelosti završen postupak provedbe EU projekta 100%-tno financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. iz mjere 19. „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“, Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, čime je OPG Perišić Željko službeno postao sedamnaesti OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno treći s područja Općine Dugopolje koji je 100% uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X