logo

OPG Mihovilović Mate prvi u Općini Klis uspješno završio EU projekt za male poljoprivrednike iz mjere 19.2.

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH izdala je 24.07.2020. godine Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz poslovnog plana projekta „Kupnja poljoprivredne mehanizacije“ kojeg je OPG Mihovilović Mate iz Klisa, Mihovilovića,  uspješno prijavio i proveo po LAG Zagora natječaju za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“  u vrijednosti od 15.000 EUR. Ovim je OPG Mihovilović Mate prvi s područja Općine Klis, koji je uspješno završio svoj projekt na čemu mu LAG Zagora i Općina Klis, kao suosnivač i aktivni član LAG-a Zagora, iskreno čestitaju!

OPG Mihovilović Mate iz naselja Klis (Mihovilovići), Općina Klis, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja poljoprivredne mehanizacije“ kojeg je kao jedan od 20 OPG-a s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava.

Dana 25.07.2020. zaprimio je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana – nabavku niza poljoprivrednih vozila i strojeva (rabljenog traktora s traktorskom prikolicom i traktorskim priključcima: jednobraznim plugom, traktorskom kosilicom, grabljama za travu (okretačem sijena), vadilicom za krumpire, te nove freze s kardanom i berača maslina), u ukupnoj vrijednosti od 15.000 EUR.

Ovim je OPG Mihovilović Mate uspješno završio postupak provedbe EU projekta financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda, sukladno podmjeri 19.2. Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. i službeno postao peti OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno prvi s područja Općine Klis koji je uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz natječaja za TO 1.1.3.  „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ za provedbu LRS LAG-a Zagora za 2014.-2020.

U ime Općine Klis, suosnivača i aktivnog člana LAG-a Zagora, kao nositelju prvog OPG-a koji je uspješno završio EU projekt iz mjere 19.2. Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., iskrene čestitke osobno je uputio i načelnik Općine Klis, gosp. Jakov Vetma, s riječima vjere u jednaku uspješnost provedbe projekata i ostalih OPG-ova s područja Općine Klis, kojima je APPRRR izdao Odluku o dodjeli sredstava po istom natječaju.

Čestitkama  se u ime svih članica i članova Lokalne akcijske grupe Zagora, pridružio i predsjednik LAG-a Zagora, gosp. Stipe Rogošić.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X