logo

OPG Maretić Josip iz Kraja uspješno završio projekt vrijedan 15.000 EUR

Dana 21.09.2020. godine, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH izdala je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz poslovnog plana projekta „Kupnja traktora i traktorskih priključaka“ kojeg je OPG Maretić Josip iz Kraja, Općina Dicmo uspješno prijavio i proveo po LAG Zagora natječaju za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“  u vrijednosti od 15.000 EUR. Ovim je OPG Maretić Josip šesti od ukupno 20 OPG-ova sa područja LAG-a Zagora, i četvrti  s područja Općine Dicmo, koji je uspješno završio svoj projekt na čemu mu LAG Zagora iskreno čestita!

OPG Maretić Josip iz naselja Kraj, Općina Dicmo, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja traktora i traktorskih priključaka“ kojeg je kao jedan od 20 OPG-a s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava 18.06.2019. Tijekom protekle godine dana od Odluke o isplati prve rate po navedenom projektu (23.07.2019.), a nastavno Zahtjevu za potporu koji je za korisnika Agenciji podnio LAG Zagora, OPG Maretić Josip je upješno provodio projekt nabavke potrebne poljoprivredne mehanizacije.

Dana 21.09.2020. zaprimio je Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana – kupnju nove i rabljene poljoprivredne mehanizacije: traktora, traktorske freze i balirke u Kraju.

Ovim je uspješno završio postupak provedbe EU projekta 100%-tno financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. iz mjere 19. „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“, Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“  i službeno postao šesti OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno četvrti s područja Općine Dicmo koji je uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za 2014.-2020.

Iskrene čestitke OPG-u Maretić Josip na uspješno provedenom projektu  upućuju predsjednik te svi članovi Skupštine LAG-a Zagora i djelatnica ureda LAG-a.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X