logo

OPG Kapetanović Ante iz Donjeg Ogorja uspješno završio projekt za male poljoprivrednike po LAG natječaju vrijedan 15.000 EUR

 Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je  17.11.2021. godine Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu projekta OPG-a Kapetanović Ante iz naselja Donje Ogorje, Općina Muć, uspješno prijavljenog i provedenog po LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike u ukupnoj vrijednosti od 15.000 EUR. Četvrtom po redu OPG-u s područja Općine Muć koji je uspješno završio svoj projekt iskrene čestitke upućuju svi članovi LAG-a Zagora.

OPG Kapetanović Ante iz naselja Donje Ogorje, Općina Muć, uspješno je završio provedbu projekta „Kupnja poljoprivredne mehanizacije i solarnog sustava“ kojeg je kao jedan od 20-tak OPG-ova s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava 18.06.2019. Tijekom dvije godine od Odluke o isplati prve rate po navedenom projektu (23.07.2019.), a nastavno Zahtjevu za potporu koji je za korisnika Agenciji podnio LAG Zagora, OPG Kapetanović Ante je uspješno provodio projekt kupnje poljoprivredne mehanizacije (traktora, traktorske freze, malčera i kosilice) te solarnog sustava za gospodarske objekte OPG-a.

Dana 08.11.2021. godine, LAG Zagora izvršio je kontrolu ulaganja, te je temeljem ocjene o ispravnoj provedbi cjelokupnog postupka sukladno uputama danim od nadležnog tijela RH, 17.11.2021. zaprimio Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana – kupnja poljoprivredne mehanizacije i solarnog sustava za svoje poljoprivredno gospodarstvo.

Iskrene čestitke OPG-u Kapetanović Ante na uspješno završenom projektu upućuju predsjednik i svi članovi Skupštine te djelatnici ureda LAG-a Zagora.

Naime, ovim je u cijelosti završen postupak provedbe EU projekta 100%-tno financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. iz mjere 19. „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“, Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, čime je OPG Kapetanović Ante službeno postao petnaesti OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno četvrti s područja Općine Muć koji je 100% uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X