logo

OPG Didović Josip iz Klisa uspješno završio projekt za male poljoprivrednike prijavljen LAG-u Zagora

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je  17.11.2021. godine Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu projekta OPG-a Didović Josip iz naselja Klis, Općina Klis, uspješno prijavljenog i provedenog po LAG Zagora natječaju za male poljoprivrednike u ukupnoj vrijednosti od 15.000 EUR. Trećem po redu OPG-u s područja Općine Klis koji je uspješno završio svoj projekt iskrene čestitke upućuju svi članovi LAG-a Zagora.

OPG Didović Josip iz naselja Klis, Općina Klis, uspješno je završio provedbu projekta „Modernizacija i unapređenje procesa rada OPG Didović Josip“ kojeg je kao jedan od 20-tak OPG-ova s područja LAG Zagora (Općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Muć) prijavio na prvi LAG Zagora natječaj za TO 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (analogan nacionalnom TO 6.3.1. –  za „male“ poljoprivrednike), te dobio Odluku o dodjeli sredstava 18.06.2019. Tijekom dvije godine od Odluke o isplati prve rate po navedenom projektu (23.07.2019.), a nastavno Zahtjevu za potporu koji je za korisnika Agenciji podnio LAG Zagora, OPG Didović Josip je uspješno provodio projekt kupnje poljoprivredne mehanizacije (motokultivatora s kotačima i vučne prikolice za motokultivator, trimera, motorne prskalice, motorne pile, pluga razgrtača) te poljoprivredne opreme (komorne sušare za voće, povrće, ljekovito bilje i gljive).

Dana 09.11.2021. godine, LAG Zagora izvršio je kontrolu ulaganja, te je temeljem ocjene o ispravnoj provedbi cjelokupnog postupka sukladno uputama danim od nadležnog tijela RH, 17.11.2021. zaprimio Odluku o isplati druge (konačne) rate za provedbu aktivnosti iz svog poslovnog plana po prijavljenom projektu: modernizacija i unapređenje procesa rada OPG Didović Josip.

Iskrene čestitke OPG-u Didović Josip na uspješno završenom projektu upućuju predsjednik i svi članovi Skupštine te djelatnici ureda LAG-a Zagora.

Naime, ovim je u cijelosti završen postupak provedbe EU projekta 100%-tno financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske, sukladno Programu ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. iz mjere 19. „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“, Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, čime je OPG Didović Josip službeno postao šesnaesti OPG s područja LAG-a Zagora, odnosno treći s područja Općine Klis koji je 100% uspješno realizirao financijska sredstva LAG-a Zagora iz mjere 19.2. za provedbu LRS LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X