logo

Općinama s područja LAG-a Zagora dodijeljeno preko 8 milijuna kuna iz programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“

Zazeli 2U zgradi Splitsko-dalmatinske županije 06. studenog 2018. nositelji projekta i partneri s područja LAG-a Zagora potpisali su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz programa Ministarstva rada i socijalne skrbi „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

 

Program je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a ukupno je potpisano devet ugovora s gradovima, općinama i udrugama s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Za projekt „Prilika za rad“, čiji je nositelj Općina Klis uz partnere Općine Dicmo, Dugopolje, Lećevica i Prgomet i udruga MI iz Splita, dodijeljeno je ukupno 4.941.993 kn. Projektom će biti omogućeno zapošljavanje 31 teže zapošljive žene iz 5 općina dalmatinske zagore te izobrazba 10 žena, koje će skrbiti o 124 korisnika na području od 500 kvadratnih kilometara. Ovim projektom pružit će se usluge i podrška starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u ruralnim zajednicama, dok će 6 mobilnih timova pomagati korisnicima u slabije dostupnim područjima.

Zahvaljujući programu “Zaželi – program zapošljavanja žena”, Općini Muć za projekt  „Mi Uspjeti Ćemo (MUĆ)“ dodijeljeno je 3.336.262,45 kn. Projektom će se financirati zapošljavanje triju osoba koje će upravljati projektom i administracijom te 15 žena koje će u naredne dvije godine, u punom radnom vremenu, skrbiti o 75 starijih, bolesnih i nemoćnih osoba s područja općine Muć.

Svečanim potpisivanjem ugovora, sve općine s područja LAG-a Zagora, a ujedno i osnivači i članovi LAG-a Zagora, krenule su u provedbu projekata koje su od općeg značaja za širu društvenu zajednicu.

„Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Cilj programa je zapošljavanje u  državama članicama EU, s posebnim naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

 

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X