logo

Održana završna radionica „Razvoj mreža dionika i animacija“ u sklopu projekta LAG AKADEMIJA – Partnerstvo je ključ uspjeha!

Od 7.-10. srpnja 2021. godine domaćin  LAG Frankopan ugostio je sveukupno 7 lokalnih akcijskih grupa s područja Republike Hrvatske (među kojima i LAG Zagora) na završnoj radionici organiziranoj u sklopu provedbe projekta suradnje LAG-ova, pod nazivom „LAG Akademija“. Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH, tipa operacije 19.3.2., namijenjenog suradnji LAG-ova i njihovih lokalnih dionika.

LAG AKADEMIJA je projekt koji je namijenjen uposlenicima, članovima i volonterima LAG-ova te svim njihovim dionicima odnosno općoj ruralnoj populaciji s područja uključenih LAG-ova, odnosno i šire posredstvom web stranice projekta, baze znanja i pripremljenih vodiča: a) za poticanje poduzetništva, diverzifikaciju djelatnosti i dodavanje vrijednosti proizvodima i uslugama u ruralnim područjima, b) za animaciju dionika u ruralnim područjima . Osnovni cilj projekta je  stručno usavršavanje i  interni transfer znanja i iskustava, unapređenja razine poslovnog znanja, usvajanja novih vještina i kompetencija, te razvijanja komunikacije i međuljudskih odnosa.  LAG Akademija prepoznaje potrebu edukacije dionika s ruralnih područja o partnerskom radu, o njihovom umrežavanju i važnosti osnovnih znanja i vještina o razvoju poduzetničkih aktivnosti s ciljem stvaranja novih mogućnosti održive zarade.

     

U projektu sudjeluje osam hrvatskih LAG-ova i to: LAG Terra Liburna kao glavni partner, te LAG Mareta , LAG Zagora, LAG Podravina, LAG Marinianis, LAG Slavonska Ravnica , LAG Šumanovci i LAG Frankopan kao partneri u provedbi.

Radionica „Razvoj mreža dionika i animacija“ koja se od 07. do 10.07.2021. godine održala u Ogulinu (na području LAG-a Frankopan) je bila ujedno i završna radionica ovog projekta. Upravo različitim aktivnostima usmjerenim na jačanje kapaciteta timova i rada u timovima naglašeno je partnerstvo zaposlenika, članova, dionika i volontera svih projektnih partnera.  U okviru projekta, angažmanom svih sudionika iz svih LAG-ova, raspoređenih u timove, izrađene su i prigodne pseće kućice koje su kroz humanitarnu akciju donirane lokalnoj udruzi koja upravlja skloništem za napuštene kućne ljubimce „šapa u srcu“.

Na radionici su predstavljeni lokalni dionici koji na najbolji način svojim radom i angažmanom zagovaraju i promiču LEADER pristup upravljanja i rada na području LAG-a Frankopan. Istom prigodom su promovirani i novi ambasadori LEADER pristupa od strane svih projektnih partnera koji su se odazvali ovom višednevnom završnom događaju, te je istom prigodom i LAG Zagora promovirao svoje višegodišnje članove koji su aktivno sudjelovali u provedbi ovog projekta, kao što je Općina Dicmo priznanje kojoj je osobno primio općinski načelnik, gosp. Petar Maretić.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X