logo

Održana radionica za potencijalne prijavitelje na podmjeru 6.3. u Dicmu

IMAG1375U četvrtak, 02.03.2016. u Općinskoj vijećnici Općine Dicmo okupio se veći broj poljoprivrednika s područja naselja Općine Dicmo zainteresiranih za prijavu na aktualno otvoreni natječaj APPRRR-a za podmjeru 6.3., ali i zainteresirani poljoprivrednici iz ostalih općina LAG-a Zagora koji nisu imali mogućnosti doći na prethodno održane radionice u Klisu i Muću.

Radionicu su, prema prethodnoj najavi, održali gosp. Ante Guć iz Odjela za ruralni razvoj Javne ustanove za razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Marijana Botić Rogošić, voditeljica LAG-a Zagora. Nakon što je nazočnih 30-tak poljoprivrednika kroz sve propozicije objavljenog javnog natječaja Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH, proveo gosp. Ante Guć, naglašavajući mogućnosti prikupljanja većeg broja bodova po datim kriterijima (u pogledu okolišnih kriterija), te ostale prednosti poljoprivrednika s područja Dalmatinske Zagore (niža stopa razvoja JLS, brdsko-planinski krajevi) u odnosu na ostale krajeve RH, osvrt na mogućnosti koje po istoj mjeri i najavljenom lokalnom natječaju nudi LAG Zagora, dala je voditeljica Marijana Botić Rogošić.

Po završetku prezentacije u otvorenom razgovoru, poljoprivrednici su imali mogućnosti postavljati konkretna pitanja vezana uz pojedinačne slučajeve. Poljoprivrednicima su pojašnjeni: potencijalni korisnici, prihvatljive aktivnosti, uvjeti prihvatljivosti korisnika i projekata, visina potpore i način njena ostvarivanja, osnove poslovnog plana i bodovna lista po kriterijima odabira. razlike nacionalnog i lokalnog natječaja. Na samoj radionici uspostavljani su i kontakti koji će zasigurno lokalnim poljoprivrednicima uvelike pomoći oko pisanja poslovnog plana, što zasigurno predstavlja otežavajuću okolnost u pripremi malih poljoprivrednika za prijavu na natječaj za podmjeru 6.3 iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020 za dobivanje 100% bespovratnih 15.000 EUR.

IMAG1376

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X