logo

Održana radionica iz ciklusa radionica tradicijske plesne baštine za mlade i odrasle “Hrvatska tradicijska glazba – I dio”

 Dana 12.01.2021. godine, u sklopu projekta (ex) PRESS-PROGRESS nositelja Lokalne akcijske grupe Zagora i partnera (Udruga “DAR”, KUD “Pleter” Dugopolje, HPD “Ljubljan” Dugopolje, Narodna knjižnica u Dugopolju i Općina Dugopolje) održana je još jedna u nizu radionica tradicijske plesne baštine za mlade i odrasle pod nazivom “Hrvatska tradicijska glazba – I. dio”.

Voditelju radionice (Toni Braović) i njegovu volonteru (Petar Plazibat) na radionicu se odazvalo prihvatljiv broj (s obzirom na epidemiološke mjere) mještana Općine Dugopolje ali i polaznika folklorne plesne skupine KUD-a “Pleter”. Polaznici su se upoznali s osnovnim pojmovima etnomuzikologije, podjeli hrvatskih etnomuzikoloških regija te svim osnovnim značajkama panonske zone. Prezentacija spomenute teme sadržavala je kratke video isječke nematerijalne baštine pod zaštitom UNESCO-a iz panonske zone (Ljelje, bećarac).

Prostor za rad je bio organiziran u u PRESS centru Sportskog centra “Hrvatski vitezovi”.
Cilj radionice je bio upoznati zainteresirane o hrvatskoj tradicijskog glazbi, prvenstveno panonske zone. Nadamo se da je ista, motivirala pojedince na daljnji rad te im probudila želju za nadolazeće radionice koje će se ubuduće održati na temu tradicijske plesne baštine.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X