logo

Održana je završna konferencija projekata (ex)PRESS – PROGRESS

Dana 16.11.2022.  u PRESS centru, u Dugopolju, održana je završna konferencija projekta (ex) PRESS – PROGRESS ukupne vrijednosti 1.822.811,20 kuna. Projekt je u  potpunosti financiran bespovratnim sredstvima od kojih je 85 % osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz proračuna Republike Hrvatske.

Projekt (ex) PRESS – PROGRESS izvrstan je primjer partnerstva javnog i civilnog sektora pri čemu su nositelj projekta Lokalna akcijska grupa Zagora i partneri: Udruga DAR, Kulturno umjetničko društvo „Pleter“ Dugopolje, Hrvatsko planinarsko društvo Ljubljan – Dugopolje, Narodna knjižnica u Dugopolju i Općina Dugopolje znatno doprinijeli jačanju kapaciteta OCD-a, revitalizaciji programa u neiskorištenom javnom prostoru PRESS centra i osiguranju društvene i socijalne integracije za stanovnike s područja Dugopolja, ali i ostalih općina u obuhvatu LAG-a Zagora.
Na konferenciji se javnosti predstavilo sve ono što je učinjeno u protekla 24 mjeseca u okviru ovog projekta. Projektom je odrađeno 792 aktivnosti. Preko 600 sudionika je sudjelovalo u projektu te 21 volonter je doprinio ostvarenju projektnog cilja.
Projektom je prostor PRESS centra uređen i opremljen iz dogovorenih sredstava. Od opreme su nabavljene sve stavke ugovorene Ugovorom od dodjeli bespovratnih sredstava, a koje su bile neophodne za održavanje projektnih aktivnosti. Time je prostor dodatno sređen te je stvoreno ugodno okruženje gdje su korisnici rado provodili svoje slobodno vrijeme.
Hvala našim parterima (Udruga Dugopolje aktivno radi, Kulturno umjetničko društvo “Pleter” Dugopolje, Hrvatsko planinarsko društvo “Ljubljan”, Narodna knjižnica u Dugopolju, Općina Dugopolje) što su nesebično doprinijeli realizaciji ovog projekta.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X