logo

Održana informativna radionica o natječajima i potporama za nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima

U ponedjeljak, 02.03.2020. godine u Domu kulture u Dugopolju, u organizaciji LAG-a Zagora te suorganizaciji Turističke zajednice Općine Dugopolje i Konzultantske tvrtke Zobnica d.o.o. iz Splita, održana je informativna radionica o skorim natječajima i potporama Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma i Splitsko-dalmatinske županije za poljoprivredne poduzetnike koji žele pokrenuti ili dodatno razvijati nepoljoprivredne, prvenstveno turističke i ugostiteljske djelatnosti, na svojim gospodarstvima.

Lokalna akcijska grupa Zagora u suradnji s Konzultantskom tvrtkom Zobnica d.o.o. iz Splita i Turističkom zajednicom Općine Dugopolje organizirala je u ponedjeljak, 02.03.2020. godine s početkom u 17:00,  radionicu za potencijalne prijavitelje na skore natječaje:
– Ministarstva poljoprivrede za tip operacije 6.2.1. (ulaganje u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima);
– Ministarstva poljoprivrede za tip operacije 6.4.1. (razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima);
– Ministarstva turizma i UO za turizam Splitsko-dalmatinske županije.

Voditeljica LAG-a Zagora predstavila je ukratko LAG Zagora i dosadašnju realizaciju LRS LAG-a Zagora za razdoblje 2014-2020. za koju je prema natječaju za tip operacije 19.2.1. ostvarena potpora od strane Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH.

O nacrtima novih natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. koji su objavljeni kroz portal e-savjetovanja, a temeljem kojih će se, po objavi usaglašenih verzija, raspisati novi natječaji za tipove operacija 6.2.1. i 6.4.1., namijenjene poljoprivrednim poduzetnicima koji žele pokretati ili razvijati nepoljoprivredene djelatnosti u okviru poljoprivrednog gospodarstva / turizam, ugostiteljstvo, obrtničke djelatnosti, zanatske poslove i sl./, govorile su predavačice, gđe. Jelena Barić i Antonela Lozančić iz splitske tvrtke Zobnica d.o.o., specijalizirane za financije i pripremu EU projekata. U okviru radionice održale su prezentaciju o pokretanju i razvoju nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima.

 


O svojim iskustvima pripreme i provedbe projekata sufinanciranih iz tipova operacija 6.2.1 i 6.4.1. iz prethodnih natječaja govorili su nositelji projekata: gosp. Marjan Armanda (OPG Marjan Armanda, Koprivno, Općina Dugopolje – za tip operacije 6.4.1.) i gosp. Ante Marović (OPG Ante Marović, Korušce, Općina Klis – za tip operacije 6.2.1.).

O nacionalnim i regionalnim potporama poduzetnicima koji djeluju u području turizma (privatni iznajmljivači, kuće za odmor i sl.), odnosno o novim strateškim tendencijama razvoja i poticanja razvoja u turizmu govorio je direktor Turističke zajednice Općine Dugopolje, gosp. Tomislav Balić.

Radionica u trajanju od puna 3 sata održana je  u Domu kulture u Dugopolju, Trg dr. F. Tuđmana 1, u ponedjeljak, 02.03.2020. s početkom u 17:00. Ulaz je bio slobodan za sve zainteresirane. Radionica, interaktivnog tipa, okupila je potencijalne prijavitelje s područja LAG-a Zagora, ali i iz susjednih gradova i općina.

Prezentacije s radionice nalaze se u slijedu.

Prezentacija LAG Zagora 6.2. i 6.4. – Zobnica

Radionica za 6.2 i 6.4

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X