logo

Održan 27. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2017.

indeksirajU Primoštenu je od  2. do  5. studenog 2017. godine održan 27. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2017. u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije.

 

Sabatina je i ove godine okupila vinogradare, vinare, vinarske zadruge i tvrtke, znanstvenike i stručnjake, trgovce, ugostitelje, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, ali i brojne posjetitelje. Sudionici su sudjelovali  na znanstveno-stručnim predavanjima, radionicama i u studijskom obilasku primoštenskog vinogorja, u okviru kojih su naši vinogradari i vinari istaknuli potrebu promjene državne politike prema poljoprivredi koja se mora promijeniti radi ostanka mladih u Hrvatskoj, ali i bolje povezanosti proizvodnje hrane i turističke ponude.

Cilj ovog susreta bio je edukacija i informiranje, te povezivanje vinogradara i vinara međusobno, sa strukom i s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo. Sudeći po izvrsnoj posjećenosti i kvalitetnim trodnevnim programom s aktualnim temama i informacijama,  ovogodišnja  Sabatina potvrdila je kako je ovaj susret bio jedinstvena prilika za povezivanje, informiranje i razmjenu iskustava, te je još jednom prepoznata po dinamičnom programu koji uz stručne edukacije i znanstvene rasprave uključuje i radionice, prezentacije u vinogradu te predstavljanje inovacija u vinogradarstvu.

 

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X