logo

Objavljen poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći- faza II“

Pomoc - natjecajMinistarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći- faza II“, koji će se financirati u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

 

Planirani Poziv na dostavu projektnih prijedloga usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama, i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Planirani Poziv  dodana je vrijednost već postojećim nacionalnim programima, povećavajući opseg i broj primatelja pomoći u hrani i/ili osnovnoj materijalnoj pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji su neprofitne organizacije i organizacije civilnog društva, a ukupni  iznos koji će biti raspoloživ kroz ovaj Poziv iznosi 49.000.000,00 kn, od čega će dio biti namijenjen partnerskim organizacijama za provedbu projektnih aktivnosti kroz tehničku pomoć.

Poziv je otvoren do 31.12.2018. godine, a detaljnije informacije i dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X