logo

Objavljen Natječaj za financiranje projekata udruga i turističkih zajednica iz područja razvoja i promoviranja turizma Splitsko-dalmatinske županije

Splitsko-dalmatinska županija objavila je Natječaj za financiranje projekata udruga i turističkih zajednica iz područja razvoja i promoviranja turizma Splitsko-dalmatinske županije u 2021. godini. Cilj Natječaja je osnažiti suradnju Županije s udrugama i turističkim zajednicama u provedbi razvoja i valorizacije turizma na području Splitsko-dalmatinske županije.

Sredstva se mogu koristiti za provedbu sljedećih aktivnosti:

  • sufinanciranje održavanje manifestacije i provođenje projekta;
  • sufinanciranje održavanja manifestacije i provođenje projekta (troškovi glazbenika, troškovi tehnike, troškovi promocije manifestacije, troškovi učesnika u manifestaciji, ostali troškovi);
  • sufinanciranje udruge( troškovi provođenja određenog projekta);
  • izrada promotivnih brošura i promocija manifestacije(udruge) na internetu;
  • druge potrebe u funkciji održavanja manifestacije, odnosno projekta.

Pravo na podnošenje prijave imaju:

  • udruge upisane u Registar udruga Republike Hrvatske odnosno drugi odgovarajući registar (registar ustanova, registar zaklada,….), a koje su se svojim statutom opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja;
  • ostali prijavitelji čiji je teritorijalni obuhvat djelatnosti i djelovanja područje Županije ili ostvaruje programe/projekte kojim se zadovoljavaju javne potrebe i interesi Županije.

Najmanji ukupni iznos koji se jednom prijavitelju može odobriti putem ovog Natječaja je iznos od 2.000,00 kuna, a najviši ukupni iznos financijske potpore koji se jednom prijavitelju može odobriti putem ovog Natječaja po pojedinom programu/projektu je do 50% opravdanih namjenskih sredstava.

Županija će maksimalno iskazati potporu prijavitelju u visini do 75 % opravdanih troškova provedbe programa/projekta za područje Dalmatinske zagore, do 60% opravdanih troškova projekta/programa za otoke te do 50% opravdanih troškova za ostale.

Svaki prijavitelj obvezan je u proračunu programa/projekta planirati minimalni iznos u visini 10% vlastitih sredstava i/ili sredstava iz ostalih izvora financiranja.

Prijave se podnose do 29. 04. 2021. godine, a detaljnije informacije dostupne su OVDJE.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X