logo

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje programa/projekata udruga iz područja zaštite prirode ili zaštite okoliša od interesa za Splitsko-dalmatinsku županiju za 2021. godinu

Splitsko-dalmatinska županija poziva udruge čiji programi rada obuhvaćaju zaštitu prirode ili zaštitu okoliša da dostave svoje programe/projekte za 2021. godinu radi moguće financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije.

 

 

Pravo prijave programa/projekata za ostvarivanje financijske potpore iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije imaju udruge čija je djelatnost od općeg, javnog interesa u Republici Hrvatskoj te ukoliko udovoljavaju slijedećim kriterijima:

– udruga mora biti registrirana i djelovati na području Splitsko-dalmatinske županije,

– udruga mora djelovati u jednom od prioritetnih područja aktivnosti raspisanih natječajem, što treba biti razvidno u statutu udruge,

– udruga ne smije obavljati poslove iz djelokruga tijela državne vlasti,

– projekt/program mora biti besplatan za korisnike.

Prioritetni program/projekt iz područja zaštite prirode i zaštite okoliša za financijsku potporu u 2021. godinu obuhvaća programe/projekte koji se odnose na akciju čišćenja – uklanjanje odbačenog otpada u prirodi na području Splitsko-dalmatinske županije.

Najveći iznos sufinanciranja pojedinog programa/projekta iz područja zaštite okoliša ili prirode je 10.000,00 kuna, a najniži 2.000,00 kuna.

Iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije moguće je (su)financirati najviše do 90 %  troškova provedbe projekta/programa imajući u vidu određeni financijski okvir, a prijavitelj je obvezan u proračunu programa/projekta planirati minimalno 10 % vlastitih i/ili ostalih izvora financiranja.

Trajanje projekta/programa je do 6 mjeseci.

Rok za podnošenje prijedloga programa/projekata za financijsku potporu iz sredstava Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2021. godinu je do 12. svibnja 2021. godine, odnosno 30 dana od dana objave natječaja na internetskim stranicama Splitsko-dalmatinske županije.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X