logo

Objavljen Javni poziv za (su)financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu

Ministarstvo poljoprivrede RH objavilo je Javni poziv za (su)financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu. Financijska potpora se dodjeljuje kao bespovratna sredstva za pokriće prihvatljivih troškova organizacije skupova, a koji se održavaju u razdoblju od 1 . siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

 

 

Potpore iz Javnog poziva za (su) financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu namijenjene su za organizaciji međunarodnih znanstvenih skupova, konferencija i simpozija iz područja poljoprivredne proizvodnje i prerade, šumarstva, sigurnosti i kvalitete hrane, veterinarstva, zaštite bilja, organizacije i poslovanja poljoprivrednih proizvođača te ruralnog razvoja, kao i gospodarskih skupova (sajmovi i izložbe) te lokalno-tradicijskih skupova za prezentaciju kulturne baštine, tradicijskih obrta i lokalnih poljoprivrednih i ribarskih proizvoda na području Republike Hrvatske, a s ciljem informiranja, promocije, razmjene znanja, inovacija i dostignuća, domaćih proizvoda, povezivanja proizvođača i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i prodaje.

Prihvatljive aktivnosti po prijavi na Javni poziv i dodjelu potpore su:

a) međunarodni znanstveni skupovi,
b) konferencije i simpoziji,
c) gospodarske ili lokalno-tradicijske manifestacije.

Prihvatljivi korisnici potpore su organizatori skupova sa sjedištem u Republici Hrvatskoj:

1. ustanove, stručna udruženja (komore), fakulteti i sveučilišta,
2. ustanove, stručna udruženja (komore), proizvođačke organizacije, zadruge i zadružni savezi,
3. jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, regionalne i lokalne razvojne agencije, trgovačka društva u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, trgovačka društva kojima je osnovna djelatnost po Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti u okviru razreda 82304, stručna udruženja (komore), proizvođačke organizacije (osim onih registriranih kao udruge), zadruge i zadružni savezi.

Prijava na Javni poziv moguća je od 10. studenoga 2023. od 10:00 sati do 20. studenoga 2023. do 10:00 sati.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X