logo

Objavljen Javni poziv za provedbu Programa za sufinanciranje organiziranog nastupa hrvatskih gospodarstvenika na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu za 2024. godinu

Ministarstvo poljoprivrede RH objavilo je Javni poziv za provedbu Programa za sufinanciranje organiziranog nastupa hrvatskih gospodarstvenika na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu za 2024. godinu. Cilj Javnog poziva je davanje podrške organiziranim nastupima hrvatskih proizvođača na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu u svrhu promocije hrvatskih poljoprivredno – prehrambenih proizvoda.

 

Vrijednost Javnog poziva je 140.000,00 eura. Sredstva za financiranje Javnog poziva su osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2024. godinu. Ovisno o interesu korisnika, Ministarstvo može osigurati dodatna sredstava za navedenu namjenu te će isto tako planirati provedbu ovih aktivnosti u projekcijama proračuna za naredno programsko razdoblje.

Prihvatljivi prijavitelji su:

  1. jedinice regionalne samouprave Republike Hrvatske,
  2. udruge registrirane za poljoprivrednu proizvodnju kao osnovnu djelatnost,
  3. komore,
  4. poslovni subjekti i druge organizacijske strukture (stručna udruženja),

a koji organiziraju zajednički nastup hrvatskih proizvođača u sektorima poljoprivrede, prehrambene industrije, ribarstva i akvakulture na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu.

Pravo prijave na Javni poziv nemaju jedinice lokalne samouprave i turističke zajednice.

Rok za podnošenje prijava traje od 1. veljače do 1. ožujka 2024. godine, odnosno do 16:00 sati istog dana.

Detaljnije informacije dostupne su OVDJE.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X