logo

Objavljen javni poziv za Program ”Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta” za 2022. godinu

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je javni poziv za program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2022. godinu. Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) sa statusom tradicijskog odnosno umjetničkog obrta.

 

 

 

Sredstva su namijenjena za financiranje nabave strojeva, postrojenja i opreme, alata i inventara, prilagodbu, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, upravljanje i zaštitu intelektualnog vlasništva, nabave usluga u svrhu razvoja proizvoda, marketinške aktivnosti te edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000,00 kuna, a najviši 50.000,00 kuna, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.

Prijave se zaprimaju isključivo od 31. listopada do 14. studenoga 2022. godine.

Prijavni obrazac s traženom dokumentacijom se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 31. listopada do 14. studenoga 2022. godine.

Upiti u svezi prijave na Otvoreni javni poziv dostavljaju se putem elektroničke pošte na adresu poduzetnistvoiobrt@mingor.hr, a detaljnije informacije dostupne su OVDJE.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X