logo

Objavljen javni poziv za program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ za 2022. godinu

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je otvoreni javni poziv za program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ za 2022. godinu. Programom “Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ dodjeljuju se bespovratna sredstava namijenjena poticanju ciljanih programa obrazovanja za obrtništvo koji osiguravaju kvalitetne i motivirane kadrove u svrhu jačanja konkurentnosti, poticanja produktivnosti, te rasta i razvoja obrtništva.

 

Korisnici bespovratnih sredstava ovog programa mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge), te fizičke osobe.

Bespovratna sredstva namijenjena su sufinanciranju troškova nastalih tijekom 2020., 2021. i 2022. s osnove:
– stjecanja obrazovanja za obavljanje vezanih obrta sukladno programima obrazovanja/ispita koje donosi javnopravno tijelo nadležno za obrt za zanimanja koja su definirana Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08),
– stjecanja osposobljenosti za zanimanje pogrebnik,
– polaganja naučničkog ispita,
– stjecanja osnovnih znanja o poučavanju učenika,
– ishođenja/obnove dozvole (licencije) za izvođenje naukovanja.

Za provedbu Programa osiguran je iznos od 2.000.000 kuna.

Prijave se zaprimaju od 11. 4. do 31. 10. 2022. godine, a poziv će biti otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 31. 10. 2022. godine.

Detaljnije informacije dostupne su OVDJE.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X