logo

Objavljen Javni poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske koji će se provoditi u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u svijetu

Prijavitelji kroz projektne aktivnosti trebaju prenijeti duh hrvatskog identiteta te zainteresirati inozemnu publiku da upoznaju Hrvatsku, saznaju više o njenoj tradiciji i bogatoj kulturnoj baštini. Poziv je usmjeren na prijavu nekomercijalnih projekata koji će se najvećim dijelom provoditi izvan teritorija Republike Hrvatske.

Projektne aktivnosti će se provoditi na način da je Ministarstvo i mreža diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u svijetu organizator projekata ili suorganizator s partnerima u zemlji i državi primateljici, međunarodnom organizacijom ili institucijom.

Od prijavitelja se traži da projektima koje prijavljuju predstavljaju Republiku Hrvatsku te promiču i jačaju njenu prepoznatljivost utemeljenu na kulturnoj baštini, prirodnim ljepotama, glazbi, povijesti, znanosti, tradiciji, jeziku, književnosti.

Prihvatljivi prijavitelji su:

Udruge i umjetničke organizacije, upisane u Registar udruga, odnosno Registar umjetničkih organizacija i Registar neprofitnih organizacija, koje u svojim Statutima imaju jasno naznačeno područje definirano ovim Pozivom (kultura, umjetnost, znanost)

Samostalni umjetnici i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u području definiranim ovim Pozivom (kultura, umjetnost, znanost).

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i dodijeliti po pojedinom projektu za provedbu projektnih aktivnosti je 1.000,00 kn, a najveći 80.000,00 kn.

Rok za dostavu prijava je do 29. travnja 2019.godine.

Više informacija i natječajna dokumentacija dostupno je OVDJE.


Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X