logo

Objavljen Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018.godini

kulturne i kreativne industrije

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom gospodarstva je objavilo Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini. Cilj je jačanje malog i srednjeg poduzetništva u kulturi te poticanje aktivnosti usmjerene ka razvijanju novih poslovnih modela koji prepoznaju kreativne kompetencije kao strateške vrijednosti društva.

 

 

Predmet Javnog poziva dodjela je bespovratnih sredstava za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini za sljedeća područja:

 1. Izvedbene umjetnosti
 2. Književno-nakladnička i knjižarska djelatnost
 3. Vizualne umjetnosti
 4. Audiovizualne djelatnosti (obuhvaćaju i djelatnost razvoja i
 5. proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja)

 

Cilj Javnog poziva je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja. Putem Javnog poziva podržat će se aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, povećavaju njihovu vidljivost i potiču daljnje umrežavanje.

Bespovratna sredstva odobravaju se kao potpore male vrijednosti, a prijavu mogu podnijeti gospodarski subjekti koji djeluju u navedenim područjima.

Pravo prijave imaju:

 • trgovačko društvo i zadruga
 • obrt
 • ustanova (kojoj nije osnivač tijelo javne vlasti)
 • umjetnička organizacija
 • djelatnosti slobodnih zanimanja (uključujući umjetnike koji obavljaju samostalnu djelatnost)
 • novonastali pravni ili fizički subjekti – j.d.o.o., d.o.o., obrt, umjetničke organizacije, ustanove, djelatnosti slobodnih zanimanja, zadruge (osim u području književno-nakladničke djelatnosti)

 

Rok za prijavu je 6. lipnja 2018.godine.

 

Više informacija na OVDJE.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V7/2023.)

X