logo

Objavljen Javni poziv za podnošenje zahtjeva za potpore iz Mjere 12. Potpora za sufinanciranje nabave sadnog materijala u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području SDŽ za 2018. godinu

voćne sadnice

Korisnici su jedinice lokalne samouprave s područja SDŽ koje su donijele vlastiti Program sufinanciranja nabave sadnog materijala odobren od strane Ministarstva poljoprivrede i za isto osigurali proračunska sredstava, a kojemu su krajnji korisnici poljoprivredna gospodarstva s njihovog područja.

 

 

 

Prihvatljivi troškovi projekta, za koje podnositelji zahtjeva mogu ostvariti potporu su za:

-nabava sadnog materijala u svrhu povećanja površina pod dugogodišnjim nasadima (vinogradi, maslinici, voćnjaci,…),

– nabava sadnog materijala za privođenje kulturi novih poljoprivrednih površina u Županiji.

Potpora se odobrava u visini do 1/3 opravdanih troškova nabave sadnog materijala.

Prihvatljivi su troškovi nastali u tekućoj i prethodnoj financijskoj godini (vremensko razdoblje od zaključenja prethodnog Javnog poziva do prijave na objavljeni Javni poziv u tekućoj godini).

 

Korisnici potpore su:

Jedinice lokalne samouprave s područja Splitsko-dalmatinske županije koje su donijele vlastiti Program sufinanciranja nabave sadnog materijala odobren od strane Ministarstva poljoprivrede i za isto osigurali proračunska sredstava, a kojemu su krajnji korisnici poljoprivredna gospodarstva s njihovog područja i koji je usklađen sa županijskim Programom i Pravilnikom. Nositelji Mjere su županija, gradovi/općine i poljoprivredna gospodarstva (obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačko društvo, obrt ili zadruga) koji su ujedno vlasnici  odnosno korisnici poljoprivrednog zemljišta koje se privodi kulturi, a nalaze se na području Splitsko-dalmatinske županije te na jednak način participiraju u provedbi Programa, svatko po 1/3.

Rok za podnošenje zahtjeva je 15. svibnja 2018.godine.

Više informacija na OVDJE.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lokalna razvojna strategija LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. (V4/2020.)

Praktični vodič kroz porezni sustav za OPG-ove

Mediji o nama

ERASMUS + Projekt razmjene mladih “UNESCOnnect us!” / televizijski prilog

ERASMUS + Projekt razmjene mladih “Game of Stones” / televizijski prilog

X